WC Praat

Je kent ze vast wel. Toiletruimtes met een kleurloze inrichting, witte of grijze tegels, plakwerkjes van kinderen aan de deur, wc rollen everywhere, pakken maandverband en flessen schoonmaakmiddel in het zicht en een wc borstel te smerig om aan te raken. Ik kom ze regelmatig tegen en mijn nekharen gaan er écht van overeind staan. Waarom krijgt het kleinste kamertje in huis vaak maar weinig aandacht? Waarom zou het toilet überhaupt het kleinste kamertje moeten zijn?
Met wat simpele aanpassingen kun je deze plek heel makkelijk tot een prachtige ruimte omtoveren.  En daar heb je veel profijt van want je brengt gemiddeld een uur per week door op deze plek. (en sommigen nog veel langer).  Wel zo prettig wanneer je dan ook kunt genieten van wat schoonheid om je heen.  De WC is een perfecte plek om al je creativiteit te uiten zonder al teveel risico’s. Door de kleine ruimte is het toilet perfect geschikt voor een experimentje.  Bevalt een kleur je niet, dan kun je dit gemakkelijk en snel aanpassen. 
 
De inrichting van je toilet is natuurlijk niet alleen maar een kwestie van smaak maar ook van de stijl en sfeer van de rest van je interieur.  Het is mooi wanneer je toilet een harmonieus geheel vormt met de rest van je interieur.  Een goede manier om je toilet aan te laten sluiten bij de sfeer en het ontwerp van je hal is door de vloer door te laten lopen in alle ruimtes. De combinatie van dezelfde kleuren en deze doorlopende vloer zorgt voor een mooi samenhangend geheel.
En een gouden tip: Berg losse spullen op in een kast of in manden. Die lossen wc rollen en flessen schoonmaakmiddel helpen namelijk niet bij een uitnodigende sfeer. Persoonlijk ben ik helemaal weg van de collectie van LOOOX. LoooX is stoer, robuust en een tikkeltje verrassend. Zij weten als geen ander hoe je dergelijke spullen op een fraaie manier kan wegwerken.
Maar je kunt er natuurlijk ook bewust voor kiezen om het toilet als uitzondering op je interieur te vormen. Kies je hier voor, zorg er dan wel voor dat het design wel op een aantal details aansluit bij de rest van je inrichting qua stijl en sfeer. Wil je geen grote verbouwing in je wc? Dan kun je met een simpele plank boven je toilet, een mooie grote spiegel of  een aparte print toiletbril al een totaal andere sfeer neerzetten in je toilet. 
Het is ook helemaal niet erg om een lekker druk printje op je muren te plakken. Vind je een print wel leuk, maar wel erg overweldigend in zo’n kleine ruimte?  Behang dan alleen de muur achter het toilet met een opvallend patroontje. Geen drukke prints voor jou? Wat dacht je dan van natuurlijke materialen, zoals hout of steen.  Met steenstrips achter de wc heb je een instant chic effect. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor betonstuc,  speciale waterafstotende verf of een coating op je muren.
En laat die waterleidingen ook maar zien! Spuit de buizen goud, zilver of brons met een metallic spray en laat diezelfde tint ook terugkomen in de kraan en andere accessoires. Super tof! Alleen die kalender aan de muur (retehandig dát wel) mag achterwege blijven. Erg origineel is het niet.  Hang daarom in plaat van een kalender, een paar toffe schilderijen of quotes aan de muur. Enneuuh, mooie (hang)planten doen het ook altijd goed in kleine ruimtes! Mogelijkheden genoeg dus om je WC een totaal andere look te geven! Dus Hup Hup, aan de slag!
 
Hulp nodig? Leuk, ik help je graag!
Bel, app of mail me gerust!

Stuur ons een bericht

Spam doen we niet aan!