Weer verliefd op je huis

De basis

Als basis is gekozen voor een lichte betonstuc vloer die over de gehele benedenverdieping is doorgelegd. De lange muur in de woonkamer wordt eveneens voorzien van betontuc in een warme aardetint. De overige muren worden wit en voor de kozijnen is mat zwart gekozen.

Dat de raamdecoratie dezelfde kleur hebben als de kozijnen, is met een reden. Dit geeft rust én heeft een stoere, moderne uitstraling.

De meubels

Om het strakke en moderne van Rémon te onderbreken, is er gekozen voor een grote, doorleefde, oud eiken eettafel. Deze is in het verlengde van de woonkamer geplaatst en wordt gecombineerd met 2 kleuren leren eetkamerstoelen. Doordat deze tafel in het midden van de woning is geplaatst krijgt hij ook direct een duidelijke functie.

Borrelavonden met vrienden, etentjes met familie… deze plek straalt één en al gezelligheid uit. Door wat diepte in het verdere interieur te creëren worden er diverse materialen gecombineerd. Een grote leren bank, een wollen kleed en een eiken salontafel maken de combi compleet.

Eyecatcher

De eyecatcher in huis is de houten werkbank van bijna 100 jaar oud. Ilona heeft dit pareltje ooit op Marktplaats gescoord tot groot ongenoegen van Rémon. Nu deze werkbank is opgenomen in het interieur is hij er niet meer weg te denken.

Ditzelfde geldt voor de oude schoolbank in het midden van de woonkamer. Deze twee items zorgen voor karakter in het moderne interieur.

Bijzonder

Een gedeelte van de woonkamer heeft een nokhoogte van bijna 4 meter hoogte.
​De industriële lampen die op diverse hoogtes boven het kookeiland hangen, geven een verrassend effect en benadrukken het hoogteverschil in de woning.​

De indeling

​Om warmte te creëren in deze moderne, lichte woning is veel gewerkt met natuurlijke kleuren en materialen. De betonnen vloer en wit gestucte wanden snakten naar warmte. Dit effect hebben we perfect kunnen realiseren met de combinatie van hout en vintage leer. Daarnaast geven de glazen loftdeuren een ruimtelijk effect en wordt de hal een verlengstuk van de woonkamer evenals de speelkamer van de kinderen.

Missie geslaagd

 Ilona; “Ontzettend gaaf, wat een rust geeft dit huis. De kleuren, de materialen… Dit is pas écht thuiskomen” Remon; “Echt ontzettend tof! En ik moet eerlijk toegeven…die werkbank is wel een échte eyecatcher in huis”

Laat wat van je horen, dat vinden we leuk!

Spam doen we niet aan!